yeşili ve maviyi bize emanet edilen ilk günler kadar saf ve temiz hale getirmeye çalışalım
Aktif karbon seçimi:

Çok çeşitli hammaddelerden aktif karbon üretilebilirse de çok farklı üretim yöntemleri ile de çok farklı aktif karbon tipleri üretilebilir. Bu farklılıklar temelde pelet, granül ve toz şeklinde olmakla beraber aynı hammaddeden ve aynı fiziksel görünümde de olsa kullanım yeri olarak farklı sahalara hitap edebilir. Bu konu aktif karbon seçiminde olduğu gibi üretiminde de oldukça hassas bir konudur.
 
Aktif karbonlar arasında en büyük farklılaşmayı sağlayan en önemli parametre karbon granülü içindeki kanalların tanecik içinde dağılım şeklidir. Kalın çaplarla başlayan kanallar daha sonra orta büyüklükte ve daha sonra da ince kanallarla sonlanan labirent şeklinde oluşumlar bir aktif karbon zerresinin oluşumunu sağlar.

Bu değişik çaplardaki kanalların oransal dağılımı ise tutulması istenilen istenmeyen elemanların özellikleri ile alakalıdır.

Eğer yanlış bir karbon seçimi yapılırsa istenmeyen elemanlarla beraber yok olmasını istemediğimiz unsurları da ilgili ortamdan uzaklaştırmış olabiliriz.

Yandaki şekilde sembolik olarak gösterilen 3 ayrı şekil farklı kanal çaplarının dağılımı göstermektedir.

Rahatlıkla görülebileceği gibi en soldaki kanalda birbirine yakın çaplardaki maddeleri yakalanabilirken en sağdaki kanalda ise çok daha farklı büyüklüklerdeki maddeler yakalanabilir. 

Arıtılacak olan ortam içindeki istenmeyen unsurları uzaklaştırmak için seçilecek olan aktif karbon performansını etkileyen temel faktörlerden biriside budur.

Kendimizin geliştirdiği üretim yöntemi ile aktif karbon taneciği üzerinde bu kanalları istediğimiz gibi açabilmekteyiz. Geliştirdiğimiz üretim yöntemi şu ana kadar kullanılan geleneksel yöntemlere göre bu konuda bizlere daha esnek bir ürün elde edilmesi yolunda önemli avantajlar sağlamıştır.


 

 

Aktif karbon seçiminde her ne kadar kanal çaplarının dağılımı önemli de olsa yerine göre hammadde olarak kullanılan materyal ve onu işleme tekniği de önemlidir. Doğal kömürden elde edeceğiniz aktif karbonu tıbbi amaçla kullanamadığınız gibi kan veya serumlardan elde ettiğiniz aktif karbonu atık su arıtımında kullanmak verimli değildir. Yöntem olarak kimyasal olarak aktifleştirilmiş olan aktif karbonu içme suyu hazırlama tesislerinde kullanamayacağınız gibi sadece buharla aktifleştirilmiş odundan yapılmış granül aktif karbonu sert akışlı kolonlarda kullanmanız zorlaşacaktır.

Firma olarak seçim yapma durumunda olan firmalar için elimizden gelen tüm imkanlar ve bilgi birikimimizle sizlere yardımcı olmaya çalışmaktayız. Bizler şunun bilincindeyiz ki; fazladan harcanan her maddi ve manevi kaynağın 65 milyonda biri bizimdir. Ve gene şuna inanmaktayız ki; damlaya damlaya göl olabildiği gibi, göllerde damlaya damlaya çöl olabilir.
 
 

10 yılı aşkın bir süreye ulaşan ön araştırmalardan sonra geliştirdiğimiz üretim yöntemi tamamen kendi teknolojimiz olduğundan herhangi bir şekilde bir şirkete veya ülkeye lisans borcumuz yoktur. Geliştirdiğimiz bu yöntem sayesinde aktifleştirmeye giren hammaddeye yabancı ve istenmeyen maddelerin nüfuziyeti engellenerek çok daha temiz bir üretim yapılmış olur. Üretimimizde elde ettiğimiz aktif karbonlarla piyasadan elde ettiğimiz diğer aktif karbonlar arasında yaptığımız mukayese testlerinde mamullerimizde diğerlerine göre daha düşük uçucu madde oranlarına rastlanmıştır.

Tesislerimizde ihtiyacınız olan özelliklere sahip aktif karbonları geliştirebilme şansına sahibiz. Aktif karbon kullanılan tesislerde yapılan seçime göre proses performansının artmasından dolayı işletmelerin verimliliği de değişeceğinden bu konuya dikkat etmek hem işletme hem de ülke menfaati açısından önemlidir.

Teknik taahhüdümüz;

Yarın bugünden daha ileride olacağız, buna inanıyoruz ve buna çalışıyoruz.
 

Lütfen görüş, önerileriniz, istekleriniz için bize ulaşın 
e-mail: info@aktifkarbon.com


 




















































Locations of visitors to this page